Dominik Cumhuriyeti Çiçek Gönderimi
Ülkenin Coğrafyası kurak yarı çöl ovalarından tropikal yağmur ormanlarının yemyeşil vadilerine kadar çok çeşitlidir. Bu adaya çok çeşitli bitki örtüsü kazandırır. Adaya gelen turistlerin çoğu, başlangıçta 870 mil sahil şeridi boyunca muhteşem altın kum plajları tarafından çekiliyor, ancak yakında etkileyici tarihi mirası tarafından kabul ediliyor. Bu nedenle, adanın kuzey Atlantik tarafı, özellikle Puerto Plata ve Cabarete arasındaki 40 millik bölgede, turistik yerlerin, otellerin ve tatil yerlerinin çoğunu yoğunlaştırıyor. Güneydeki Santo Domingo, Amerikan kıtasının ilk anıtlarını içeriyor: ilk katedral, ilk hastane, ilk şapel, ilk üniversite…. ve daha fazlası. Bununla birlikte, birçoğu, Dominik Cumhuriyeti'nin gerçek cazibesi ve güzelliği ülkenin tam merkezinde bulunabilir. Üç etkileyici ana dağ sırası, doğu / batı yönünde birbirine paralel olarak uzanmaktadır. Cordillera Central, güneydeki San Cristobal'e kadar Santo Domingo'nun başkentine yakın olan Haiti'nin iç kısmından uzanan, adanın en yüksek dağ sırasıdır. 3.175 metre yükseklikte, Karayipler'in en yüksek dağı olan Pico Duarte'yi içeriyor. Kış mevsiminde, kalın kar sık sık zirvesini kaplayabilir.
Adanın en sağlam ve heybetli özelliği olan Cordillera Central, Haiti'de Massif du Nord (“Kuzey Massif”) olarak bilinir. Dominik topraklarında kret çizgisi ortalama 1.800 metre yüksekliktedir ve Karayipler'in en yüksek dağı olan Duarte Tepe'de 10.417 feet'e (3.175 metre) yükselmektedir. Diğer önemli zirveler Yaque, La Rucilla, Bandera ve Mijo'dur. Yaque del Norte kolları, aralığın kuzey kanatlarının çoğunu boşaltırken, güney kanatları Yaque del Sur sistemi ve Ocoa, Nizao ve diğer küçük nehirler tarafından boşaltılır. Yaque del Sur’un ana kollarından biri olan San Juan Nehri, Haiti’nin Orta Yayla'sına üst Artibonit Nehri vadisi aracılığıyla bağlanan verimli San Juan Vadisi'nin merkezidir.
San Juan Vadisi'ni güneye bağlayan Haiti'nin Matheux ve Trou d’Eau dağlarına karşılık gelen Sierra de Neiba; yüksek tepeleri yaklaşık 2.200 metreye ulaşmaktadır. Neiba serisinden akan su, kısmen Yaque del Sur sistemi aracılığıyla ve kısmen iç kısımda bulunan Karayipler'e, tuzlu Enriquillo Gölü'ne akar. Enriquillo yaklaşık 37 km uzunluğunda ve 18 km genişliğinde ülkenin en büyük doğal gölüdür; Gölün yüzeyi aynı zamanda Batı Hint Adaları'ndaki deniz seviyesinden 44 metre yükseklikte en alçak noktadır. Dominik Cumhuriyeti’nin en güney bölgesi olan Sierra de Baoruco (Bahoruco), Haiti’deki Massif de la Selle; büyük ölçüde infertil Pedernales bölgesi de dahil olmak üzere Cape Beata ve kurak güneybatı ovasına bakmaktadır.
Cordillera Oriental, ülkenin daha az sağlam bir doğu omurgasını oluşturur ve kuzeydeki dar bir kıyı ovasını, ülkenin şeker kamışının çoğunun büyüdüğü güneydeki daha geniş bir ova kuşağından ayırır. Bölgenin ana nehirleri, Santo Domingo'daki kıyıya ulaşan Ozama ve Macorís, Soco, Chavón ve Yuma da dahil olmak üzere Karayiplere akıyor.
Flora çiçek ile Dominike çiçek gönderimi
Ülkenin en verimli alüvyonlu toprakları Yaque del Norte, Yuna, San Juan ve Yaque del Sur nehirlerinin yanı sıra Ozama ve güneydoğudaki çeşitli küçük nehirlerin vadilerinde bulunur. Dağ yamaçları daha düşük kaliteli topraklara sahiptir ve genellikle ormanlarla ve otlaklarla kaplıdır. Enriquillo Gölü çevresinde biriken tuz, ülkenin tek verimsiz topraklarından bazılarını yaratır.
Dominik Cumhuriyeti, ılıman, nispeten ılıman tropikal bir iklime sahiptir, ancak tropikal bölgede iyi bir şekilde yer almaktadır. Yükseklik ve kuzeydoğu ticaret rüzgârları ile birçok bölgede koşullar, yıl boyunca Atlantik'ten istikrarlı bir şekilde esiyor. Yıllık ortalama sıcaklık 25 ° C'dir; bölgesel ortalama sıcaklıklar Cordillera Central'ın kalbinde 21 ° C ile kıyı ovalarında 82 ° F (28 ° C) arasında değişmektedir. Sıcaklıklar nadiren 32 ° C'nin (90 ° F) üzerine çıkar ve donma sıcaklıkları bilinmemektedir.
En yoğun yağış, ortalama yıllık yağışın 2,540 mm'den fazla olduğu dağlık kuzeydoğuda (adanın rüzgarlı tarafı). Ticaret rüzgarları ülke üzerinden geçerken, çeşitli dağ yamaçlarında nemlerini kaybederler, böylece Hait sınırı boyunca uzak batı ve güneybatı vadileri, 30 inç'ten (760 mm) daha az yıllık yağış ile nispeten kuru kalır. Ülkenin kuzeybatı ve güneydoğu uçları da kuraktır. Dominik Cumhuriyeti zaman zaman Ağustos-Ekim ayları arasında her yıl Ağustos ayından Ekim ayının ortasına kadar Atlantik ortasından ve güneydoğu Karayipler'den kaynaklanan tropikal fırtınalar ve kasırgalardan zarar görür; 1930, 1954, 1979 ve 1998'deki kasırgalar özellikle yıkıcıydı.
Dominik Cumhuriyeti hala toplamın neredeyse yarısını oluşturan büyük bir kırsal nüfusa sahiptir, ancak artan sayılar 20. yüzyılın ortalarından beri şehirlere ve kasabalara taşınmıştır. Kırsal alanlarda bazı yerleşimler iyi tanımlanmış köyler olarak mevcuttur, ancak çoğu dağınık mahalleler biçimindedir, tipik olarak küçük bir mağaza veya kilisenin etrafında kümelenmiş veya yol kenarında uzanan evlerin arkasında ekili yamalar vardır. Buna ek olarak, karayollarından o kadar izole edilmiş hala sadece yaya ya da at sırtında ulaşılabilecek birçok hane var.