AMASYA ÇİÇEK SİPARİŞİ --- AMASYA ÇİÇEK GÖNDER -- AMASYA ÇİÇEKÇİ ---- Sayın Ziyaretçilerimiz, Bu reyonda bulunan Çiçeklerimiz İstanbul dışı siparişleriniz içindir. amasya ili için istemiş olduğunuz herhangi bir adrese bu sayfadan sipariş verebilirsiniz.
Amasya'da Çiçek
Flora Çiçek Türkiye ile Amasyaya çiçek gönder
Türkiye'nin kendine has şehri Amasya'da çiçek göndermek istiyorsunuz ve çiçekçi arıyorsunuz. Ya da siz bambaşka bir diyardasınız ve Amasya'da bir adrese çiçek teslim edilsin istiyorsunuz. İstiyorsunuz istemesine de çiçek cinsine bir türlü karar veremiyor musunuz? Öyleyse gelin Amasya'nın hikayelerini bir de bizden dinleyin ve hangi organizasyona hangi çiçek yakışır kendiniz değerlendirin!
Amasya'da Çiçekli Yolculuk
Biliyorsunuz ki Amasya dendiğinde herkesin aklına ilk önce elma gelir. Hatta bu öyle bir elmadır kı, tıpkı bir çok çiçekte olduğu gibi, kendine has mis gibi bir kokuya sahiptir. Önce kokusu cezbeder sizi, sonra da kırmızıdan sarıya, sarıdan yeşile doğru çalan rengi. Namı diğer 'Misket Elması'!
Oysa Amasya yalnızca elmasıyla değil, tarihi ile de başlı başına bir yolculuk ve bu, öyle bir yolculuk ki, içinde kaybolurken dört mevsim çiçek açarsınız, bir yanınız gül, diğer yanınız sümbüllerle bezenir.
- Amasya ismi, M.Ö.2.yüzyıla kadar hüküm sürmüş Mitridates Krallığı'na kadar uzanan eski bir hikayeye sahip. Hatta neredeyse mitolojik bir hikayenin içinde buluyorsunuz kendinizi ve Ana Tanrıça Ma ile tanışıyorsunuz. Amasya, Ma'nın diyari oluşuyla ruhumuza adeta kır çiçeklerinden bir çelenk konduruveriyor bu noktada.
- Bir diğer hikayesi ise, herkesin bildiği, dillerden dillere dolanan, şarkılara söz, aşıklara yol olmuş Ferhat ile Şirin'in yaşadığı toprakların Amasya oluşu! Başlı başına aşk kokan bu diyar, bu efsanesiyle de, bizlere aşkın çiçeği gülü koklatıyor sanki.
- Biraz mitoloji biraz efsane derken daha yakın bir geçmişe uzandığımızda, geliyoruz Osmanlı İmparatorluğu'na! Neredeyse 600 yıl dünyaya hükmetmiş bu imparatorluk için de Amasya alelade bir şehir değildi. Gerek hava şartları, gerekse coğrafi konumu ile şehzadelerin taht için hazırlandığı önemli bir diyar olmuştur. İşte bu nedenledir ki Amasya, 'Şehzadeler Şehri' olarak adlandırılır ve bizlere, yıllara nasıl meydan okuduğunu göstermek adına, çiçeklerin en asili lale ile çıkıverır bu kez de karşımıza!
- Amasya dendiğinde, en acıklısından en yüreklisine uzanan bir hikaye daha gelir son olarak da akıllara! Milli mücadelenin başlangıc diyarı! Topraklarından buram buram filizlenen karanfiller de selamlayıverirler bizleri!
Amasya'da Çiçek Siparişi
Amasya'nın kısa yolculuğunun ardından, gönderim yapmak istediğiniz çiçek konusunda hala emin değilseniz, sizin için hazırlamış olduğumuz seçeneklere göz atabilir ve değerlendirmenizi yapabilirsiniz. Bizler çiçekci olarak, belki de sizden kilometrelerce uzağınızdaki sevdiceğinize göndereceğiniz bir gülü, annenizin yüzünü güldürecek kır çiçekleri demetini ya da yanında olamasanız da gözlerini dünyaya yeni açmış yeğeninize sevgi dolu gözlerle bakan ablanız için düşündüğünüz teraryumu, zaman kaybetmeden, tam da hayal ettiğiniz şekilde, uzak yakın demeden götürüyoruz. İster yurt dışında isterseniz yurt içinde olun, Amasya'nın merkezi ve ilçeleri çiçek siparişiniz için sizi bekliyor.
Flora ailesi olarak bizler, klasik bir çiçekçi olmanın dışına çıkarak, sizleri zamanın içinde çiçeklerle uğurluyor ve Amasya'nın en hızlı gönderimini gerçekleştiriyoruz.
Amasyaili, Türkiye Cumhuriyeti'nin Karadeniz Bölgesi'nde bulunan bir ildir. Merkezi Amasya'dır. Merkez ilçe ile birlikte 7 ilçe, bunlara bağlı 23 belde ve 348 köyü vardır.
Amasya'nın bilinen ilk adı "Amaseia"'dır. Bu isim dünyanın ilk coğrafyacısı olarak bilenen Strabon tarafından verilmiştir. "Amaseia" amozonlardaki yaşayan halkın kraliçelerine verdikleri isimdir.
Coğrafya
Karadeniz Bölgesi'nin Orta Karadeniz Bölümü'n de bir ildir. İlin komşuları: Kuzeyde Samsun, batıda Çorum, doğuda ve güneydoğuda Tokat, güneyde Yozgat.
İlçeleri
Merkez ilçesi: Yüzölçümü 1730 km², nüfusu 133.207 kişi olup, 74.393’ü il merkezinde, 58.814’ü ise belde ve köylerde yaşamaktadır. Aydınca, Doğantepe, Ezinepazar, Uygur, Yassıçal, Yeşil Yenice ve Ziyaret olmak üzere 7 beldesi ve 100 köyü bulunmaktadır.
Göynücek İlçesi : Yüzölçümü 578 km², nüfusu 17.614 kişi olup, 2.776’sı ilçe merkezinde, 14.838’i ise belde ve köylerinde yaşamaktadır.
Gümüşhacıköy İlçesi : Yüzölçümü 653 km², nüfusu 29.795 kişi olup, 14.057’si ilçe merkezinde, 15.738’ide belde ve köylerde yaşamaktadır.
Hamamözü İlçesi : Yüzölçümü 202 km², nüfusu 6.161 kişi olup, 1.511’i ilçe merkezinde, 4.650’si köylerde yaşamaktadır.
Merzifon İlçesi : Yüzölçümü 970 km², nüfusu 67.281 kişi olup, 45.613’ü ilçe merkezinde, 21.668’i köy ve beldelerde yaşamaktadır.
Suluova İlçesi : Yüzölçümü 516 km², nüfusu 54.123 kişi olup, 42.715’i ilçe merkezinde, 11.408’i belde ve köylerde yaşamaktadır.
Taşova İlçesi : Yüzölçümü 1.041 km², nüfusu 35.186 kişi olup, 9.283’sı ilçe merkezinde 25.903’ü belde ve köylerde yaşamaktadır...
Tarihi
Yapılan arkeolojik araştırma ve bulgulara göre Amasya'da ilk yerleşme M.Ö. 5500 yıllarında başlayıp Hitit, Frig, Kimmer, İskit, Lidya, Pers, Hellen, Pontus, Roma, Bizans, Danişmend, Selçuklu, İlhanlı ve Osmanlı dönemlerinde de kesintisiz olarak devam etmiştir.
Pontuslar (M.Ö.333 - M.Ö.26) tarafından yapılan Kral Kaya Mezarları, günümüze kadar ulaşarak kentin anıt eserleri arasına girmiştir.
700 yıl Bizans egemenliğinde kalan Amasya, Melik Ahmet Danişmend Gazi tarafından 1075 yılında fethedilerek bu kentte ilk Türk - İslam Egemenliği kurulmuştur.
Osmanlı Anadoluda Türklerin ilk şehir hayatına geçiş yaptıkları yerlerden birisi de Amasya olup öz be öz Türk oymaklarının Amasya ve civarında yerleşmiş olması, korunaklı bir yapıya sahip olması nedenleri ile Osmanlı Şehzadelerinin Amasyada yetiştirilmesi uygun bulunmuştur. Bu Sebeplerledir Şehzade Çelebi Mehmet Timur nedeni ile dağılan Anadolu birliğini Amasya ve civarındaki Türkmenlerden sağladığı güçle tekrar sağlamıştır. .
Şehzade Yıldırım Bayezid, Çelebi Mehmet, Şehzade Murat (II), Şehzade Ahmet Çelebi, Şehzade Mehmet (II), Şehzade Alâeddin, Şehzade Bayezid (II)), Şehzade Ahmet, Şehzade Murat, Şehzade Mustafa, Şehzade Bayezid ve Şehzade Murad (III) çeşitli tarihlerde Amasya'da Valilik yapmışlardır.
Bu dönemde kentte birçok ilim admı yetişip saray, çeşme, medrese, cami, türbe v.b. kalıcı eserlerle, şehir bir kültür merkezi olarak tarihteki yerini almıştır.
Tarihin akışı içerisinde önemli roller üstlenen Amasya, Kurtuluş Savaşı sırasında yine ön plana çıkmış, Kurtuluş mücadelesinin planları bu kentte hazırlanmıştır. [2] [3]
Amasya